Quentin racet in European Junior Cup tijdens WSBK-weekend Assen

ASSEN – Quentin Koers neemt zondag 19 april deel aan de European Junior Cup-race op het TT Circuit Assen. De QRacing-rijder uit Assen heeft daarvoor een wildcard ontvangen van de organisatie van het kampioenschap. De European Junior Cup (EJC), powered by Honda, rijdt in Assen in het bijprogramma van het WK Superbikes.

De wildcard was te verdienen tijdens het afgelopen raceweekend van de Moriwaki Cup, de raceklasse waarin Quentin sinds dit jaar acteert, op Donington Park. Degen die tijdens de twee races in Groot-Brittannië het hoogste totaal punten wist vergaren, zou het startbewijs ontvangen.

Quentin finishte zondag 5 april in de eerste race als tweede. Op maandag ging hij in de tweede omloop onderuit in de laatste ronde. Quentin lag toen op kop. Daarmee bleef zijn totaal steken op twintig punten. De Duitser Kevin Orgis behaalde bij de twee wedstrijden het hoogste aantal punten (38) en was daarmee de gelukkige winnaar van het EJC-ticket.

Maar Orgis ziet bij nader inzien af van de wildcard. De Honda CBR 650 F is op dit moment nog een te grote motor voor de kleine piloot. Drie andere rijders kwamen op basis van de door hen gescoorde punten in aanmerking voor het ticket, maar zij voldeden niet aan de minimumleeftijd van veertien jaar.

De langere en oudere (15) Quentin kreeg daarop de mogelijkheid om de wildcard over te nemen en is op het aanbod ingegaan. Wanneer hij niet zou zijn gevallen in de tweede race op Donington Park, had Quentin het ticket direct al op zak gehad.

De EJC is een opstapklasse naar het WK Superbikes. Er wordt gestreden met identieke Honda CBR 650 F-motoren. In totaal zijn er acht races, onder andere op Imola, Misano, Jerez de la Frontera en Magny-Cours.