Verslag 4e en 5e race Most (CZ)

Quentin scoort belangrijke punten met sterke races in Tsjechië

Na een fraaie tweede plaats op Donington Park in april knokte Quentin Koers ook in het weekend van 23 en 24 mei op het Tsjechische Most mee voor mooie klasseringen in de Moriwaki Cup. De Assenaar finishte als vijfde in Race 1 en werd zesde in Race 2. In beide manches bewees hij zijn talent door diverse rivalen in een spannende strijd te verslaan.

TRAININGEN EN KWALIFICATIE
Voor Quentin was Most een onbekend parcours en dus stond de vrije training op zaterdagochtend vooral in het teken van het opdoen van circuitkennis en het vinden van een goede basisafstelling. Doordat ook een aantal Hongaarse en Duitse rivalen de baan al wel kenden, moest Quentin genoegen nemen met slechts de twaalfde plaats.

In de kwalificaties op dezelfde dag vond Quentin een prima afstelling en een goed ritme en hij boekte snel progressie. De QRacing-rijder bemachtigde zo de achtste startplaats voor de races op zondag.

RACE 1
Quentin kwam goed weg bij de start van de eerste race op zaterdagmiddag (17.00 uur), maar moest uitwijken voor een rijder die zijn motor had laten afslaan. Hij geraakte zo in het gedrang bij het aanrijden voor de eerste bocht en moest even naast het parcours. Terug op de baan, als vijftiende, volgde een sterke inhaalrace. Agressief rijdend maakte Quentin snel het verloren terrein goed en haalde een aantal rijders in.

Uiteindelijk vond hij aansluiting bij twee coureurs die knokten voor de zesde plek. Hij haalde ze in, maar realiseerde zich dat wegrijden niet ging lukken. In de slotronde positioneerde Quentin zich achter zijn rivalen met als doel om ze in de voorlaatste rechterbocht te verschalken. Quentin stak ze inderdaad voorbij, maar kon een wijdere lijn niet voorkomen en moest landgenoot Victor Steeman voor laten gaan. Doordat twee rijders vooraan waren gevallen, schoof Quentin in de uitslag op van P7 naar P5.

RACE 2
Bij de tweede wedstrijd, zondagochtend om 10.00 uur, waren er geen problemen bij de start. Quentin probeerde bij de koplopers te blijven, maar door de schermutselingen met twee rijders om hem heen, konden er vijf rijders ontsnappen en werd het een strijd voor de zesde plaats. Die ging naar Quentin. In precies dezelfde bocht als in Race 1 sloeg Quentin in de laatste ronde weer toe. Ditmaal hield hij het gat wel dicht en kon er niemand meer langs, met P6 als beloning.

KAMPIOENSCHAP
Quentin stond voor het treffen op Most gedeeld vijfde in het kampioenschap. Met de Tsjechische punten heeft hij die plek na vijf wedstrijden alleen in handen met 50 punten. De volgende twee races van de Moriwaki Cup zijn in het weekend van 19 – 21 juni op Snetterton in Engeland, waar ook de Britse Superbikes actief zullen zijn.

QUENTIN KOERS
“Ik had nog nooit op Most gereden. Ik vind het een mooi, snel circuit. Andere rijders waren wat in het voordeel doordat ze de baan al kenden. Maar ik ben tevreden met mijn optredens. De start van Race 1 was jammer, maar ik heb mij terug geknokt in de wedstrijd en werd nog vijfde. Het foutje van de wijde lijn maakte ik in Race 2 niet nog eens, waardoor ik dat gevecht wel wist te winnen en zesde werd. Nu op naar Snetterton, voor mij ook een nieuw circuit. Het is er vrij smal, dus ik verwacht spannende races.”