Verslag 14e en 15e race Zandvoort (NL)

Assen, 29 september 2015
Quentin sluit seizoen sterk af met P4 in Zandvoort

Met een fraaie vierde plaats in Race 2 op Circuit Park Zandvoort heeft Quentin zondag 27 september het Moriwaki Cup-seizoen sterk afgesloten. De rijder van Qracing56 knokte zich in de wedstrijd van de elfde startplaats naar voren, waarbij hij in de laatste ronde twee rivalen inhaalde. In Race 1 eerder op de dag werkte Quentin zich op naar P8. Dit geeft de Assenaar veel vertrouwen voor zo goed als zeker een tweede Moriwaki-seizoen.

KWALIFICATIE
Na op vrijdag het circuit van Zandvoort te voet te hebben verkend, stonden op zaterdag de kwalificatieritten op het programma. Om veiligheidsredenen had de organisatie besloten dat inhalen in de eerste twee ronden van Kwalificatie 1 niet was toegestaan. Quentin had de pech dat hij pas laat uit de pits kon vertrekken en kwam achterin het veld wat vast te zitten. Mede doordat de Assenaar nog niet eerder op Zandvoort had gereden, kwam Quentin niet verder dan de vijftiende plaats. In Kwalificatie 2 ging het een stuk beter; Quentin veroverde de elfde plek.

RACE 1
Zondag waren de laatste twee races van het seizoen. In een spontaan ingelaste warm-up van tien minuten noteerde Quentin ’s ochtends de tiende tijd. De start van Race 1 verliep prima en Quentin wist zijn plaats te behouden. Maar al vroeg in de wedstrijd was er code rood na een botsing tussen twee rijders. Bij de herstart kwam Quentin minder goed weg en hij verloor drie plekken. In korte tijd had hij het verloren terrein weer goed gemaakt, maar de koplopers waren onbereikbaar geworden. Quentin finishte op de achtste plaats.

RACE 2
Na een redelijke start in Race 2 meldde Quentin zich in de eerste ronde in de top-tien. Hij knokte zich naar de tweede groep in de race, waarin werd gestreden om P4. Quentin veroverde vier ronden voor het einde de zesde plaats. In de laatste ronde wist hij in de befaamde Tarzanbocht zowel de Fin Peetu Paavilainen als Leon Orgis uit Duitsland in te halen. Tot aan de finish stond Quentin flink onder druk, maar hij wist de aanvallen van de Fin en de Duitser af te slaan. Ook die van Leon Orgis op de laatste meters naar de finish: Quentin won het gevecht met 0.009 verschil.

KAMPIOENSCHAP
In het kampioenschap is Quentin zevende geworden met 138 punten. Daarbij zitten punten van drie mooie podiumfinishes, op Donington Park (P2), Snetterton (P2) en Brands Hatch (P3). De Duitse Kevin Orgis pakte in Zandvoort de titel.

QUENTIN KOERS
“Ik ben blij met mijn races in Zandvoort. Ik kende de baan nog niet. Het is vooral een autoracecircuit, maar ook geschikt voor motorraces. De kwalificaties waren lastig, zeker de eerste omdat je niet mocht inhalen. Hierdoor kon ik niet voluit gaan. Jammer dat in Race 1 de koplopers konden ontsnappen. In Race 2 was de top-drie ook niet te bereiken, maar ik heb wel het groepsgevecht voor P4 gewonnen. Het was een spannende, mooie strijd! Het Moriwaki Cup-seizoen kende voor mij hoogtepunten, waaronder podiumplaatsen en startplekken op de eerste rij. Er waren ook wat teleurstellingen, zoals de valpartij op Hockenheim en de technische problemen in Assen. Volgend jaar doe ik zo goed als zeker weer mee. Dan ga ik voor de top-drie in het kampioenschap. Dit jaar is daarvoor zeer waardevol. Ik heb veel geleerd en genoten van het racen. Ik wil daarvoor een aantal mensen bedanken. Mijn familie natuurlijk en de mensen van het team die altijd voor me klaar staan. Daarnaast mijn sponsoren, de nieuwe en de bedrijven die mij al langer steunen, de mensen van de Moriwaki Cup en KNMV-coaches Joey Litjens en Barry Veneman. Op naar 2016! Ik heb er veel zin in!”

MIKE MULLER (QRACING56)
“Quentin heeft sterk gereden in het laatste raceweekend. Na de technische problemen in Assen hadden we ook wat recht te zetten. Quentin heeft laten zien dat hij een vechter is en tegenvallers buiten zijn schuld om goed kan verwerken. Vooral Race 2 was erg sterk. Daar kan hij trots op zijn. Het kampioenschap kende mooie en minder mooie momenten. Het potentieel is er zonder meer! Soms waren de weekenden lastig om direct voorin mee te kunnen strijden doordat Quentin een baan nog moest leren kennen, terwijl de concurrentie er al wel eerder had gereden. Met de opgedane circuitkennis en flink wat (race)kilometers met de Moriwaki gaan we met veel vertrouwen een – zo goed als zeker – nieuw Moriwaki Cup-seizoen tegemoet!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie