Leerzaam optreden Quentin in European Junior Cup tijdens WSBK-weekend

Leerzaam optreden Quentin in European Junior Cup tijdens WSBK-weekend

Quentin Koers kijkt terug op een zeer geslaagd wildcard-optreden in de PATA European Junior Cup (EJC). De rijder van QRacing verscheen zondag 19 april aan de start van de tweede ronde van het kampioenschap op het TT Circuit Assen. De wedstrijd werd verreden in het bijprogramma van het WK Superbike. Quentin sloot een sterke en leerzame race voor eigen publiek af op een prima negentiende plek.

Quentin had de wildcard vlak voor het evenement gekregen van de EJC-organisatie. Een beloning voor zijn sterke optreden in de laatste races van de Moriwaki Cup, de klasse waarin de piloot uit Assen dit jaar acteert. Quentin finishte begin april in de eerste manche op Donington Park als tweede. In de tweede race viel hij in leidende positie uit in de allerlaatste bocht.

TRAININGEN EN KWALIFICATIE
Zonder enige testkilometers met de motor stapte Quentin vrijdag 17 april voor het eerst op de Honda CBR 650 F. Een heel andere en zwaardere machine dan waarmee hij tot dan toe had gereden. Quentin nam die dag deel aan een vrije training en de kwalificatie. Beide sessies stonden in het teken van ervaring opdoen. In de vrije training noteerde Quentin de 25e tijd in een veld van 28 deelnemers. In de kwalificatie deed hij het iets beter: 24e.

Op zaterdag was er een tweede kwalificatiesessie. Daarin had Quentin een probleem met de quickshifter, die niet goed bleek gekalibreerd. Al snel was het euvel verholpen, maar Quentin wist zijn beste tijd van vrijdag niet meer te verbeteren en zakte twee plekken in de startvolgorde.

RACE
De race over tien ronden was op zondag, na onder meer de wedstrijden van het WK Superbike en het WK Supersport. Quentin wilde bij de start geen risico’s nemen en sloot achter aan. Hij won in de Haarbocht meteen een paar plekken, maar in de Strubben verloor hij bijna de controle over de motor en moest hij die posities weer prijsgeven.

Gedurende de wedstrijd leerde Quentin veel over de motor en hij voelde zich er steeds beter op. Hij klom op naar de twintigste plek en kreeg bij het ingaan van de slotronde de nummer negentien in het vizier. Quentin wist een gat van een paar seconden dicht te rijden, zette zijn Honda in de Ramshoek aan de rechterkant van zijn rivaal en remde hem uit in de GT-bocht. Daarmee was de negentiende plek voor hem. De race werd gewonnen door de Spanjaard Javier Orellana.

QUENTIN KOERS
„Het was een goede race. Bij de start was ik nog wat voorzichtig, maar ik kreeg de motor steeds beter in de vingers. Wel merkte ik dat het rijden met deze fiets fysiek veel zwaarder is dan met een Moriwaki. Dit merkte ik vooral aan mijn onderarmen. Desondanks ben ik er in de laatste ronde nog eens goed voor gaan zitten. Om mijn tegenstander in de Ramshoek buitenom te passeren, was gaaf. Het was een mooi weekend. Ik heb veel geleerd en de sfeer was top. Er kwamen ook veel mensen bij mij kijken in de paddock. Erg leuk!“

ROGER KOERS (TEAMMANAGER)
„We zijn erg trots op Quentin. Dit is een mooie ervaring voor hem. En extra mooi dat het plaats vond in een topweekend als het WK Superbike. Om zonder enige ervaring zo te kunnen rijden met een motor die best zwaar is, is erg goed. Zijn inhaalactie in de laatste ronde was uit het boekje.“

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie