Verslag 10e en 11e race Hockenheim (DE)

Assen, 31 augustus 2015

Quentin rijdt sterke races na highsider op Hockenheim

Op het legendarische circuit van Hockenheim (Duitsland) ging het afgelopen weekend in de openingstraining van de Moriwaki Cup mis voor Quentin. Hij verloor op zaterdagochtend de controle over de motor met een flinke highsider tot gevolg. Na een bezoek aan het ziekenhuis verscheen de QRacing56-rijder aan het begin van de avond ‘gewoon’ aan de start van Race 1 en werkte zich van achteren op naar P10. Zondagochtend deed hij het nog beter in Race 2: negende.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIE
De pechduivel sloeg voor Quentin meteen toe in zijn allereerste ronde op Hockenheim. In de eerste bocht na het verlaten van de pits werd de Assenaar bij een snelheid van ongeveer zestig kilometer per uur van zijn Moriwaki geworpen. Hij belandde midden op de baan op zijn heup en hoofd. De medische dienst stuurde Quentin naar het ziekenhuis, waar gelukkig geen breuken werden geconstateerd.

‘s Middags keerde Quentin weer terug op het circuit, waar hij de vrije training en Kwalificatie 1 had moeten missen. Het werd aan het einde van de middag in Kwalificatie 2 een ongelijke strijd tegen de concurrentie, die al de nodige ronden in de broekzak hadden. Quentin bleef, al kennismakend met Hockemheim, steken op de achttiende plaats.

RACE 1
Zaterdag om 18.30 uur stond de eerste race op het programma. Een getergde Quentin verbeet de pijn en haalde in de eerste ronden een reeks opponenten in. Hij kwam in een groepje te rijden dat knokte voor de tiende plek. De koplopers waren er helaas tussenuit geknepen. Hun voorsprong werd groter doordat Quentin zijn handen vol had om vier rijders van zich af te houden. Hij bleef geconcentreerd en gaf zijn leidende positie in de groep nooit uit handen. Quentin finishte als elfde. Doordat een wildcardrijder voor hem was gefinisht, schoof Quentin in de officiële uitslag door naar P10. De race werd gewonnen door de Fin Petu Paavilainen.

RACE 2
De tweede manche, startend op zondagochtend om 11.15 uur, voltrok zich voor Quentin op identieke wijze. Opnieuw kwam hij goed van zijn plek bij de start en hij zat al gauw weer in een strijdende groep voor een top-tienklassering. Hoewel ze een aantal seconden voor hem lagen, kon Quentin aanvankelijk hetzelfde tempo rijden als de leidende coureurs, maar hij moest ze uiteindelijk laten gaan. Wederom wist de QRacing56-rijder wel zijn naaste achtervolgers voor te blijven, ditmaal met een tiende plek als beloning. Door het opnieuw wegstrepen van de wildcardrijder werd het uiteindelijk een negende stek. Carlos Tatay uit Spanje was het eerste binnen.

KAMPIOENSCHAP
In de strijd voor de titel staat Quentin na elf van de vijftien wedstrijden op de zevende plaats met 110 punten. Kevin Orgis (Duitsland) leidt met 176,
voor Nederlander Victor Steeman (150) en Paavilainen (144).

QUENTIN KOERS
“Wat er precies gebeurde bij de highsider is ons nog steeds niet helemaal duidelijk. Scott Deroue was dit weekend ook mee om de Nederlanders wat te begeleiden; volgens hem zat er nog een ‘laagje’ op de banden. Mogelijk is dit de reden geweest. Gelukkig had ik niets gebroken en kon ik verder meedoen aan het weekend. Ik had geen kans in de kwalificatie, maar in de race werkte ik mij naar voren. Vooral op zondag had ik de nodige spierpijn na de val, maar ik wilde niet opgeven. Jammer dat de koplopers er in beide races vandoor waren, maar ik ben tevreden. Over drie weken zijn de volgende races op Assen. Daar heb ik veel zin in! Ik ga vooraf nog een dag testen op het TT Circuit, zodat ik goed voorbereid aan de start verschijn.”

MIKE MULLER (QRACING56)
“Het is knap hoe Quentin na zijn val de draad weer heeft weten op te pakken. Hij reed twee volwassen races met een prima uitslag. We zijn trots op hem. Hockenheim is ook geen eenvoudig circuit. In Engeland zijn de nodige ‘powerbanen’, waar Quentin vaak al gauw zijn draai vindt. Hockenheim is technischer en vergt meer leertijd. Dat we de vrije training en een kwalificatie moesten missen, is dan cruciaal. In dat opzicht heeft Quentin het extra goed gedaan.”

De volgende twee wedstrijden van de Moriwaki Cup worden op 19 en 20 september verreden op het TT Circuit Assen, in het bijprogramma van de Britse Superbikes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie