Assen, 16 oktober 2019

Quentin sluit seizoen af met prachtige tweede plek in Assen

Quentin Koers is zaterdag 12 oktober op het TT Circuit Assen als tweede geëindigd in de laatste race van het ONK SuperCup 600. Dankzij de fraaie uitslag sloot de coureur van QRacing56 een lastig seizoen af met een goed gevoel. In de voorlaatste manche eindigde Quentin als zevende. Dankzij zijn sterke optredens in het slotweekend verzekerde Quentin zich ook van een plek in de top-tien van het kampioenschap op een negende positie.

EEN GOED BEGIN
Quentin en het team kregen in 2019 de nodige tegenslagen te verwerken. Van wispelturige weergoden en een olielek tot een stilvallende motor door een loszittend stekkertje en een gebroken middenvoetsbeentje. Tijdens het slotweekend in Assen viel alles dan toch op zijn plek. Het begon al goed tijdens de natte CRTtrainingen op vrijdag. Twee van de vijf sessies werden geschrapt door een oliespoor op de baan, maar in de twee laatste sessies deed Quentin met de snelsten mee. Het was twee maanden geleden dat Quentin in de regen had gereden, desondanks waren zijn tijden zeer scherp en goed voor top-vijfnoteringen in het ONK SuperCup 600-veld. Quentin was ook te spreken over enkele aanpassingen aan zijn Yamaha R6, waaronder een aanpassing van de stepjes.

EVEN OP POLE
De kwalificatie vond zaterdagochtend plaats op een opdrogende baan. Quentin bouwde de sessie rustig op en nam in de beginfase weinig risico. Per ronde ging hij sneller rond en zijn tijden waren goed voor een topvierklassering. Na een pitstop kon Quentin nog twee ronden proberen om een scherpere tijd neer te zetten. In zijn laatste poging klokte hij 1.58.997. Daarmee had hij de voorlopige pole-position in handen. Dit ondanks dat Quentin in de GT-bocht werd opgehouden door een andere rijder. Helaas ging Jeroen Hilster in zijn laatste ronde een fractie rapper rond. Met de tweede startpositie op de eerste rij waren Quentin en het team dik tevreden.

QUENTIN WINT GROEPSDUEL IN RACE 1
Na de natte kwalificatie gingen de hemelsluizen voor de eerste race op zaterdagmiddag weer dicht. Alleen aan het begin van de wedstrijd miezerde het licht. Quentin kende helaas geen goede start waardoor hij in de eerste paar honderd meter twee plekken verloor. Door de lichte regenval in het begin van de wedstrijd miste Quentin wat vertrouwen waardoor hij niet direct durfde te pushen. In gevecht met vijf anderen voelde hij zich echter steeds beter en ging agressiever rijden. Zo knokte Quentin tijdens de race over tien ronden onder anderen met de Deense gastrijder Soeren Jaeger. Uiteindelijk won Quentin het groepsgevecht en bereikte de finish op de zevende positie.

RACE 2: VERTROUWEN BETAALT ZICH UIT
Geheel in stijl van het seizoen wisselden de weergoden ook in Assen weer snel van gedachten. De tweede wedstrijd werd verreden in de regen. Na zijn sterke optreden in de natte CRT-trainingen en met veel sponsoren te gast was Quentin zeer gemotiveerd voor de laatste krachtmeting van het jaar. Hij kwam goed weg en vormde met Hilster en Frank Nieman het leidende trio. Nieman wist gaandeweg afstand te nemen van Quentin, die op zijn beurt uitliep op titelkandidaat en uiteindelijke kampioen Hilster. Uiteindelijk finishte Quentin op een dik verdiende tweede plaats.

Dankzij zijn podiumfinish klom Quentin drie plekken in het kampioenschap, naar de negende plaats.

QUENTIN KOERS (#56): “Dit voelt zo goed! De tweede plek is een beloning voor het hele team, dat altijd keihard heeft gewerkt. En natuurlijk voor onze sponsoren, zonder hun bijdrage is deze mooie sport voor mij niet mogelijk. Om in hun bijzijn dan goed te presteren, is erg fijn. Ik had in de regen veel vertrouwen. Sommige concurrenten hebben meer vermogen, maar op een natte baan maakt dat minder uit. Het zat dit seizoen regelmatig tegen met snel wisselende weersomstandigheden. Deze keer was het of nat of droog. Dit weekend geeft veel voldoening en motiveert mij zeker voor volgend jaar.”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56): “Als ik vooraf een succesvol weekend had mogen uitkiezen, dan was dit hem. We hadden in Assen over de hele dag gasten en het is fijn om hen te kunnen bedanken via deze tweede plek. Quentin heeft aan kunnen tonen wat we als team wel weten: dat hij een heel snelle coureur is. Het ontbrak het afgelopen seizoen soms net aan een beetje geluk. De regen maakt alles wat gelijkwaardiger en hij knokt dan vooraan mee. Dit is een mooie afsluiting van het seizoen. Graag wil ik alle mensen van het team en onze sponsoren bedanken voor hun steun. Op naar 2020!”

Foto’s: WEGRACE INFO