Verslag 11e, 12e, en 13e race Brands Hatch (UK)

Assen, 10 augustus 2016

QRacing56 boekt eerste Moriwaki-zege en baanrecord tijdens topweekend op Brands Hatch

Quentin Koers heeft op zaterdag 6 augustus op Brands Hatch zijn eerste zege gepakt in de Moriwaki Cup.
De talentvolle rijder van QRacing56 klopte in Race 1 op het historische circuit in Groot-Brittannië al zijn tegenstanders.
In Race 2 en 3 veroverde Quentin opnieuw podiumplaatsen. Hij finishte beide wedstrijden als derde.
Kers op de taart was het baanrecord dat Quentin in de laatste race op zijn naam schreef.

TRAININGEN + KWALIFICATIE
Het weekend op Brands Hatch, waar de Moriwaki Cup het bijprogramma vormde van de populaire Britse Superbikes,
begon op vrijdag 5 augustus meteen goed voor QRacing56. Quentin noteerde in de vrije training de derde tijd.
Mede door zijn vorig jaar opgedane circuitkennis voelde de Assenaar zich meteen lekker op de baan en vond hij al snel een goed ritme.
Daarbij werkte hij samen met monteur en coach Tristan Lentink verder aan de motor.
Door enkele aanpassingen lukte het Quentin om beter in te sturen en later op de dag ook de derde tijd (1’41.778) neer te zetten in de kwalificatie.

RACE 1
Vanaf de voorste startrij kende Quentin op zaterdag 6 augustus geen ideaal begin van de eerste manche.
Hij verloor na het vertreksignaal twee plekken en er viel een gat van een paar tellen naar de vier voorste rijders.
Toch lukte het Quentin om de aansluiting te vinden. In de slotfase was het stuivertje wisselen in een kopgroep van zes man.
Quentin positioneerde zich bij het ingaan van de laatste ronde op een strategische derde plek.
Op het rechte stuk achterop de baan pakte hij de twee koplopers om daarna de eerste plaats niet meer uit handen te geven.
Quentin finishte vlak voor landgenoot Jeffrey Buis en derde man Peetu Paavilainen (Finland)
en tekende zo voor de eerste overwinning van QRacing56 in de Moriwaki Cup.
RACE 2
In Race 2 eveneens op zaterdag (een extra wedstrijd voor de wegens slecht weer afgelaste race op Silverstone in april),
vormde zich al snel een kopgroep van vijf piloten. Ditmaal zat Quentin er meteen bij.
Net als in Race 1 was het constant stuivertje wisselen tussen de jonge gedreven coureurs.
Quentin probeerde zijn kunststukje uit de eerste manche te herhalen, maar werd in de laatste bocht aan de achterkant geraakt door een andere coureur.
Door daarbij een hobbel te raken, miste Quentin zijn apex. Het weerhield hem ervan om opnieuw het goud te pakken.
Wel hield hij twee tegenstanders knap achter zich en finishte als derde, na Peetu Paavilainen en kampioenschapsleider Meikon Kawakami uit Brazilië.

RACE 3
Op zondag kwam Quentin in Race 3 na een mindere start op de vijfde plek te liggen. Het lukte drie rijders vooraan om een gat te slaan,
maar Quentin wist dit weer te dichten na Paul Fröde (Duitsland) zijn vierde plek afhandig te hebben gemaakt.
Hierbij noteerde hij een nieuw Moriwaki-baanrecord op Brands Hatch: 1’40.242. In zijn kielzog wist ook Fröde de aansluiting te vinden.
Weer werd in de finale vooraan constant van plek gewisseld. Voor Quentin lag na een spannende strijd opnieuw het brons klaar.
Hij finishte 0.085 achter winnaar Kawakami en 0.041 achter Buis.
In de totaalrangschikking over drie races op Brands Hatch eindigde Koers met 57 punten als tweede achter de leider in het kampioenschap Meikon Kawakami (58).

KAMPIOENSCHAP
Door zijn sterke optreden op Brands Hatch is Quentin in het kampioenschap opgeschoven naar de zesde plaats met 126 punten uit veertien races.
Kawakami leidt met nog twee raceweekenden te gaan met 269 punten, voor Buis (215), Paavilainen (214), Fröde (164) en landgenoot Ruben Doorakkers (142).
De volgende twee wedstrijden zijn in het weekend van zaterdag 18 en zondag 19 september op Oschersleben in Duitsland.

QUENTIN KOERS
“Mijn eerste zege in de Moriwaki Cup; heel gaaf! Na de finish kon ik het bijna niet geloven; is dit echt? Ik ben er heel erg blij mee!
Het is ook een fantastische beloning voor het team, dat veel vertrouwen in mij heeft en
me geweldig steunt. Ik ben hen zeer dankbaar.
De derde plaatsen in de andere races waren
zwaarbevochten. Het waren mooie wedstrijden.
Dat ik het baanrecord heb verbroken, maakt het allemaal
nog mooier. Een topweekend!”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56)
“Na de recente podiumplaatsen en de vorm van Quentin zat er een overwinning aan te komen. Het geloof in een overwinning is er altijd geweest en gebleven.
Voor Race 1 was ik nog wat meer gespannen dan anders.
Ik had echt het gevoel van; “Het kon nu wel eens gaan gebeuren…”
Dit is een prachtig resultaat voor het team, dat continue keihard werkt om stappen te kunnen maken.
Op technisch vlak klopt vrijwel alles nu en fysiek wordt Quentin steeds beter. De credits hiervoor gaan
volledig naar zijn coach Tristan. Quentin heeft nu de volledige focus en het vertrouwen.
Hij kan nu echt latenzien welk talent er in hem schuilt en dat heeft hij op Brands Hatch meerdere malen onderstreept.”