Verslag 12e en 13e race Assen (NL)

Assen, 22 september 2015

Technische domper na sterk begin BSB-weekend in Assen
Technische problemen verhinderden Quentin om afgelopen weekend te schitteren in de twee Moriwaki Cup-races op ‘zijn’ TT Circuit Assen. Quentin kwalificeerde zich op een prachtige derde plaats voor zijn thuisronde, maar kreeg in Race 1 te maken met een kapotte krukas. In Race 2 liep Quentin een onoverbrugbare achterstand op door schakelproblemen vlak voor de start. Dankzij de steun van de vele fans en sponsoren eindigde het weekend toch met een lach. De races vonden plaats in het bijprogramma van de Britse Superbikes.

VRIJE TRAINING + KWALIFICATIE
Quentin kwam in de vrije training op zaterdag goed uit de startblokken en noteerde de derde tijd (1’56.962). Deze goede uitslag lag in de lijn der verwachting na een waardevolle testdag op het TT Circuit begin september. Met de dreiging van regen besloot Quentin, mede op advies van coach Joey Litjens, om later op de dag in de kwalificatie meteen de baan op te gaan en een snelle tijd te klokken. Na drie volle ronden begon het inderdaad hard te regenen. Kort daarvoor had Quentin de derde tijd geklokt (1’57.799), wat hem een plek op de voorste startrij opleverde.
RACE 1
Quentin kende zaterdagmiddag een goed begin van de eerste manche en knokte mee voor een mooie klassering. Maar halverwege de race werd de QRacing56-rijder geconfronteerd met een kapotte krukas. Quentin verloor hierdoor met name op de rechte snelle gedeeltes op de baan snelheid en viel terug naar de twaalfde plek. In de laatste ronde probeerde de strijdlustige piloot er nog een tiende plaats van te maken, bij het aanremmen voor de GT-bocht. Hij slaagde helaas niet in die missie en arriveerde als twaalfde. Doordat drie wildcardrijders voor hem waren gefinisht, schoof Quentin in de officiële uitslag door naar P9.

RACE 2
Quentin was zondagochtend uit op revanche in de tweede race van het weekend, maar wederom kwam de pechduivel op bezoek. Bij het verlaten van de pitsstraat om zich op te stellen op de grid, kreeg Quentin de Moriwaki niet in de juiste versnelling en moest starten vanuit de pitsstraat. Eenmaal vertrokken kreeg Quentin maar geen gang in zijn machine. Terug in de pits kwam het euvel aan het licht: de quickshifter was verkeerd afgesteld. Toen het probleem was opgelost, had Quentin al enkele ronden achterstand. Om extra kilometers te maken en om de QRacing56-gasten te tonen dat het met zijn eigen snelheid wel snor zat, ging Quentin toch weer de baan op. Door zijn grote achterstand werd hij niet opgenomen in de uitslag.

KAMPIOENSCHAP
In de strijd voor de titel staat Quentin na dertien van de vijftien wedstrijden op de zevende plaats met 117 punten. Kevin Orgis (Duitsland) leidt met 212, voor de Nederlanders Victor Steeman (180) en Sander Kroeze(173).

QUENTIN KOERS
“Hoeveel pech kun je hebben? Ik baal hier enorm van! Ik wilde zo graag goed presteren in Assen, voor mijn team, de sponsoren en de fans. Maar goed, het is niet anders. Ik kon hier niks aan doen. Na mijn sterke kwalificatie was ik wel wat zenuwachtig. Vooral gezonde spanning, want ik wilde wat moois laten zien. De aandacht van onze gasten heeft mij goed gedaan. Hierdoor kon ik de teleurstellingen wat makkelijker verwerken. De focus ligt nu op komend weekend. Ik wil in Zandvoort het seizoen met twee mooie scores afsluiten.”

MIKE MULLER (QRACING56)
“Het is natuurlijk erg jammer hoe het BSB-weekend in Assen is verlopen. We hadden in combinatie met DHJ-Racing en Cliff Racing meer dan 400 gasten uitgenodigd voor onze thuisrace, waaronder een groot aantal sponsoren. Het was wel mooi om te zien dat zij meeleefden met Quentin en hem na afloop een hart onder de riem staken. Ze begrepen dat het niets met zijn racetalent te maken had. Dankzij onze monteur speciaal voor dit weekend, Sjoerd Haga van De Hollandsche Jongens, konden we de technische problemen oplossen. Hiervoor wil ik hem namens QRacing56 hartelijk bedanken.” De laatste twee wedstrijden van de Moriwaki Cup worden op 26 en 27 september verreden op Circuitpark Zandvoort.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie