Assen, 9 april 2019

QRacing56 met nieuw pakket gelijk in top-tien bij ouverture

QRacing56 is het nieuwe ONK SuperCup 600-seizoen goed begonnen met een achtste plaats voor coureur Quentin Koers tijdens de opener op het TT Circuit Assen. Een fraaie prestatie aangezien in de winter werd overgestapt naar een nieuwe bandenmerk: Bridgestone. Daarnaast heeft QRacing56 een voorjaarstraining moeten missen doordat hard werd gewerkt aan versterking van het team. Met veel kilometers en waardevolle punten op zak kijkt QRacing56 dan ook terug op een geslaagde eerste race, die zaterdag 6 april werd verreden.

VERNIEUWINGEN Na een tegenvallend 2018 in de ONK SuperCup 600 door de nodige technische problemen, crashes en gewoon domme pech wisten Quentin en het team tijdens de wintermaanden weer het goede spoor te vinden. Zo werd overgestapt naar Bridgestone. Daarmee is Quentin de enige coureur in de ONK SuperCup 600 op het Japanse rubber. Ook nieuwe vering moet voor progressie gaan zorgen. Binnen het team zelf zijn eveneens wat aanpassingen gedaan. Tristan Lentink is aangebleven als rijderscoach. Jeremy Hofstra en Hans Menger zijn de gelederen komen versterken. Jeremy prepareert Quentins Yamaha voor de races, Hans treedt op als monteur van Quentin in de weekenden.

TRAININGSDAG EN KWALIFICATIE Quentin probeerde vrijdag tijdens de CRT-trainingsdag alles uit de vier sessies waaraan hij deelnam te halen. In de eerste twee was het nat en daardoor verraderlijk. In de droge training kon de beste rookie van 2017 voor de eerste keer het nieuwe pakket dus echt goed aan de tand voelen. Uiteraard werd er gewerkt aan de afstelling, maar bovenal was het voor Quentin belangrijk om na maanden zonder racerij weer een goed ritme te vinden met de motor. Op zaterdagochtend stonden gelijk twee kwalificatiesessies van twintig minuten op het programma. Daarin wilde Quentin het rustig opbouwen. In de eerste sessie bleef hij steken op de vijftiende plek met 1’51.6. Na de nodige aanpassingen aan de set-up en analyses met Tristan en Hans voelde Quentin zich een stuk beter op de motor. Hij wist zijn tijd in de tweede kwalificatie aan te scherpen naar 1’48.4, goed voor P13.

SNELSTE TIJD TIJDENS DE RACE In de tien ronden tellende race ging het opnieuw een stapje beter. Na een moeilijke start, waarbij Quentin enkele plekken verloor, nam hij gauw revanche. Quentin haalde in de eerste ronde gelijk een paar man in en werkte zich in korte tijd op naar de achtste plek. Toen twee rappe tegenstanders hem inhaalden, wist Quentin lang bij hen te blijven. Maar mede door een fout in de Ruskenhoek moest de Assenaar het duo laten gaan. In de laatste ronden kon Quentin met constante rondetijden zijn achtervolgers op gepaste afstand houden. Het resulteerde in een mooie achtste plek. In de race wist Quentin zijn beste tijd van het weekend naar 1’47.9 te brengen.

De volgende wedstrijd is op zaterdag 27 april, wederom op het TT Circuit Assen. In totaal zijn er elf races.

QUENTIN KOERS (#56): “Na een teleurstellend 2018 was het een goed moment om te switchen naar een andere bandenmerk. Ik ben de enige rijder in de ONK SuperCup 600 met deze banden, maar in het buitenland zie je Bridgestone steeds vaker. Het zijn goede banden en ze voelen prima aan. Net als de motor in het algemeen. Ik ben ook erg blij met de komst van Jeremy en Hans. Met deze top-tienklassering ben ik tevreden. Het is nu een kwestie van verder werken aan de afstelling. Daarom is het mooi dat de volgende race weer op Assen is; zo kunnen we goede vergelijkingen maken met dit weekend.”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56): “We hebben in de winter niet stil gezeten en het is mooi om te zien dat het zijn vruchten afwerpt. Natuurlijk was het fijn geweest als we ook de voorjaarstrainingen hadden kunnen meepakken, maar andere zaken hadden meer prioriteit. Dit eerste ONK SuperCup 600-weekend verliep goed en we zijn blij met de nieuwe banden en de vering, net als met de extra teamleden. Het liep zaterdag gesmeerd. Deze achtste plek is een goed begin!”

Foto’s: WEGRACE INFO