Assen, 18 april 2017

Leermomenten voor QRacing56 bij debuut in SuperCup 600

QRacing56 debuteerde afgelopen weekend op het TT Circuit Assen in de SuperCup 600. Helaas moest het raceteam uit Assen en coureur Quentin Koers zich door een crash voortijdig terugtrekken uit de eerste krachtmeting van de competitieve OW-Cup-klasse. Quentin ging zaterdagochtend in de tweede kwalificatie hard onderuit. Daarbij raakte zijn Yamaha R6, voorzien van de kleuren van hoofdsponsor Fenka, dusdanig beschadigd dat deelname aan de wedstrijd er ’s middags niet in zat.

NAT BEGIN
De wisselende weersomstandigheden maakten het SuperCup 600-debuut van QRacing56 er niet bepaald makkelijker op. De eerste kwalificatie op zaterdag 15 april leek een droge sessie te worden, maar bij het startsignaal was de baan erg nat en kon niet op slicks worden gestart. Met het gegroefde rubber van de regenbanden klokte het racetalent even later 2.06.482, de zestiende tijd.

CRASH BIJ HOGE SNELHEID
Ook een paar uur later bij de tweede kwalificatie was er dreiging van regen. Bij aanvang van de sessie was het dreigend en kon het ieder moment beginnen te regenen. Het was nog wel mogelijk om op een redelijk droge baan een rappe tijd te klokken en daarmee naar voren te schuiven in de startopstelling. In zijn jacht voor een goede vertrekplaats ging het voor Quentin helaas al mis in zijn eerste ronde. Bij het insturen voor de Ramshoek kwam de meervoudig podiumklant in de Moriwaki Cup op de witte lijn, die nog glad was van de eerdere regenval. Bij hoge snelheid verloor Quentin de macht over zijn R6. Hij hield zelf een paar blauwe plekken en wat kleerscheuren over aan de crash, maar de motor was flink beschadigd. Zo bleek onder andere de kabelboom kapot. Het was de vraag of zijn monteur Tristan en het team het voor elkaar zouden krijgen om de schade op tijd te herstellen. Ook omdat Quentin behoorlijk last had van zijn heup, besloot het team zich min of meer noodgedwongen terug te trekken uit het raceweekend.

De volgende ronde van het NK SuperCup 600 is zaterdag 6 mei op het TT Circuit Assen.

QUENTIN KOERS:
“Het was een rijdersfout, daar moet ik eerlijk over zijn. Natuurlijk had ik graag willen racen. Kilometers maken is voor mij nu erg belangrijk, want het verschil tussen de Moriwaki waarmee ik de afgelopen twee jaar reed en mijn huidige Yamaha is groot. De R6 is onder andere zwaarder en heeft meer vermogen. Na een recente test in Frankrijk en een goede fysieke voorbereiding in de sportschool ging ik met veel vertrouwen naar deze race, dus dit is een teleurstellend begin van het seizoen. Maar het is een leerjaar voor mij, daar horen deze minder leuke dingen ook bij. Ik heb hiervan geleerd en kijk nu uit naar de volgende race!”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56):
“Het belangrijkste is dat Quentin niet ernstig geblesseerd is geraakt. In het verleden hebben we wel eens minder geluk gehad en kon Quentin door blessures niet alles uit zijn talent halen. Jammer dat we hebben moeten beslissen om ons terug te trekken, maar dit hoort ook bij de motorsport. Het is lastig om op basis van afgelopen weekend conclusies te trekken over waar we precies staan in het SuperCup 600-veld. De positie en tijd in de eerste kwalificatie waren naar omstandigheden niet slecht. Zeker als je bedenkt dat wij een vrij standaarduitvoering van deze motor hebben.’’

Foto: WEGRACE INFO