Verslag 2e en 3e race Donington Park (GB)

Donington Park (Groot-Brittannië), 6 april 2015

Quentin maakt indruk met tweede plek op Donington Park

DONINGTON PARK – Quentin Koers heeft afgelopen weekend op Donington Park zijn visitekaartje afgegeven in de tweede en derde race van de Moriwaki Cup. De QRacing-rijder knokte op zondag voor de zege en finishte nipt als tweede. Een dag later was een overwinning opnieuw binnen handbereik. Helaas ging Quentin in de slotronde onderuit bij het insturen van de laatste bocht.

TRAININGEN EN KWALIFICATIE
Quentin begon het Britse paasweekend sterk met een tweede plek in de vrije trainingen op zaterdag. Hij moest alleen de Fin Peetu Paavilainen voor zich dulden. Na het bijschaven van de afstelling en de nodige tips van KNMV-coach Joey Litjens haalde Quentin zondagochtend in de kwalificatie circa twee seconden van zijn beste tijd af. Ondanks deze forse verbetering zakte hij een plek in de rangschikking, achter Kevin Orgis uit Duitsland. Desondanks was Quentin dik tevreden met zijn derde positie en een plek de eerste startrij.

RACE 1
Na de start probeerde Paavilainen er meteen tussenuit te knijpen. Hij werd al gauw weer bijgehaald door Quentin en vier andere rijders en er ontstond een spannende strijd voor de eerste plek. Quentin veroverde daarbij een aantal keer de leiding, maar Paavilainen wist steeds te pareren. De Fin passeerde na tien ronden vol strijd net iets eerder de eindstreep dan Quentin. Het verschil bedroeg slechts 0.033. Daarmee was Quentins eerste podiumfinish in de Moriwaki Cup wel een feit.

RACE 2
Ook de tweede wedstrijd van het weekend werd een kraker. Opnieuw moesten er tien ronden worden afgelegd en weer was het Paavilainen die probeerde te ontsnappen. Quentin en Orgis lieten dit niet gebeuren en ook twee andere rivalen haakten aan. Quentin reed op het vloeiende Donington Park geduldig op de derde plek, maar begon in de slotfase de druk op te voeren.

In de laatste ronde zette Quentin alles op alles en veroverde de koppositie. Maar bij het ingaan van de allerlaatste bocht ging het mis. Quentin verloor de voorkant en gleed in het gras – gevolgd door achtervolger Paavilainen. Hierdoor kreeg Orgis de zege in zijn schoot geworpen. Omdat het reglement het niet toestaat om weer op de motor te klimmen, moest Quentin – die ongedeerd was gebleven – te voet terug naar de pits.

QUENTIN KOERS
“Ik kijk met een positief gevoel terug op het weekend. Ik was in de trainingen meteen snel. In de races vocht ik mee om de overwinning en reed een paar keer aan de leiding. Omdat ik wat langer ben dan de rest, waren zij wat in het voordeel. Helaas kwam ik net wat te kort in de eerste wedstrijd. Eerst was het balen, maar al gauw was ik erg blij met de tweede plek. Net als mijn team en sponsors, aan wie ik veel te danken heb. In de tweede wedstrijd wist ik precies waar ik mijn slag ging slaan – dit lukte ook! Helaas was ik te gretig in de laatste bocht.”

ROGER KOERS (TEAMMANAGER)
“Het was een fantastisch weekend! We gingen zonder verwachtingen naar Donington Park, dus het sterke optreden kwam een beetje als een verrassing. Quentin reed zeer sterk en hij heeft zijn stempel op de races kunnen drukken. Ze weten nu wie hij is. Uiteraard is de val in de tweede race jammer, maar daar heeft hij veel van geleerd. Dat is zeer belangrijk.”

KAMPIOENSCHAP
Quentin bezet na drie wedstrijden de zesde plaats in het kampioenschap met 29 punten. Orgis leidt met 63 punten, voor Meikon Kawakami (52), Sander Kroeze (40), Paavilainen (35) en Victor Steeman (29).

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie