Assen, 9 mei 2017

QRacing56 in de punten bij tweede race NK SuperCup 600

Met een elfde plaats in de tweede wedstrijd van het NK SuperCup 600 in Assen kijkt QRacing56 terug op een geslaagd weekend. Coureur Quentin Koers had zich als achttiende gekwalificeerd in een competitief veld met dertig rijders. In de race op zaterdag 6 mei wist hij een aantal plaatsen te winnen en als dertiende aan te komen. Hij reed daarbij een persoonlijk record op het TT Circuit. Doordat twee coureurs buiten mededinging deelnamen, schoof Quentin in de officiële uitslag op naar de elfde plek.

STEEDS SNELLER IN KWALIFICATIE
In de twee kwalificatiesessies op zaterdagochtend liet Quentin een mooie progressie zien met zijn Yamaha R6. Vrijdag had het racetalent uit Assen, de afgelopen twee jaar actief in de Moriwaki Cup, meegedaan aan de CRT-dag op het TT Circuit om zo extra kilometers te maken. Quentin reed toen onder frisse weersomstandigheden constante rondetijden, maar wist net niet onder de 1.50-grens te komen. In de eerste kwalificatie een dag later zat Quentin al gelijk onder zijn vrijdagtijden: 1.49.340, goed voor P16. Naast een iets hogere temperatuur betaalden ook nieuwe remblokjes en aanpassingen aan de voorvering zich uit. In de tweede kwalificatie trok Quentin de opgaande lijn door. Hij wist zijn tijd met bijna een seconde aan te scherpen: 1.48.411. Daarmee zakte hij wel twee plaatsen in de startvolgorde, naar P18.

PR EN PUNTEN
Bij het vertrek van de tweede, negen ronden tellende race van het seizoen kwam Quentin redelijk goed weg en hij wist een plek in het middenveld te behouden. Daar is het echter in de openingsfase altijd oppassen geblazen. In alle drukte moest Quentin in de eerste ronde met een aantal andere rijders een wijde lijn nemen in de Ruskenhoek. Na weer te hebben ingevoegd, zette Quentin de achtervolging in. Hij wist diverse plekken goed te maken en noteerde met 1.48.027 een nieuw PR op het TT Circuit. Quentin kwam op de veertiende plek te liggen met een gat van een paar seconden naar de groep voor hem. Door mechanische pech bij een tegenstander, met flinke rookwolken tot gevolg, ging een van de voorliggers van het gas. Quentin vond de aansluiting en wist hem voor het einde van de race in te halen. De wedstrijd werd uiteindelijk na zes ronden afgevlagd door een zware crash van een deelnemer, waardoor de dertiende plek voor Quentin was. Met winnaar Rob Hartog en Jaimie van Sikkelerus als gastrijders werd het een elfde plaats. Quentin, die in april door een crash niet kon meedoen aan de eerste NK SuperCup 600-race, had zo zijn eerste punten van het seizoen binnen.

De derde ronde van het NK SuperCup 600 is zaterdag 3 juni op het TT Circuit Assen.

QUENTIN KOERS:
“Ik heb een positief gevoel overgehouden aan dit weekend. Het is mooi dat de eerste punten binnen zijn! Maar het is ook fijn om veel kilometers te kunnen maken, want de R6 verschilt nogal van de Moriwaki. Per sessie was ik sneller en daarbij heb ik ook mijn PR verbeterd. We gaan nu verder met de voorbereidingen. Ik train veel, want dit is best een zware motor voor mij. Dit merkte ik ook in de twee kwalificatie, toen ik wat last kreeg van mijn onderarmen. Uit de data blijkt dat ik met name in de eerste sector van het TT Circuit nog aardig wat tijdwinst kan boeken. Hopelijk krijg ik dit voor elkaar bij de volgende race.”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56):
“Om met een redelijke standaarduitvoering van de R6 een elfde plaats te pakken in dit competitieve deelnemersveld, is niet verkeerd. Doordat we niet mee konden doen aan de eerste race, waren we dit weekend erg benieuwd naar waar we precies staan. We zitten blijkbaar dicht bij de top-tien, dus dat is mooi. Maar het is nog vroeg in het seizoen, dus we kunnen er ook niet te veel conclusies aan verbinden. Desalniettemin is de progressie er zeker. Ondanks de niet ideale weersomstandigheden, waaronder veel wind, wist Quentin zijn PR te verbeteren. Dat belooft veel goeds voor de komende wedstrijden.”

Foto’s: WEGRACE INFO