Assen, 22 mei 2018

Quentin tankt vertrouwen in Assen, crash spelbreker

Quentin Koers heeft op zaterdag 19 mei een flinke stap voorwaarts niet kunnen bekronen met een mooi resultaat in de derde ronde van de NK SuperCup 600 in Assen. De coureur van QRacing56 ging de race in met een verbeterd gevoel met zijn Yamaha R6, maar kwam in de tweede omloop op hoge snelheid ten val. Gelukkig hield Quentin er alleen wat blauwe plekken aan over.

TECHNISCHE PROBLEMEN
Na een negende plaats in de openingsrace op het TT Circuit Assen was er eind april minder geluk voor Quentin bij het tweede treffen: hij ging onderuit aan het einde van de eerste raceronde. Extra kilometers van de CRT-trainingsdag op vrijdag 17 mei waren dan ook zeer waardevol voor QRacing56. Quentin deed die dag aan vijf sessies mee. Helaas was er aan het begin van de dag een probleem met de airbox waardoor het volle vermogen van de motor niet kon worden benut. Daarnaast moest een losgetrilde stuurdemper strakker gezet worden, wat het sturen voor Quentin zwaarder maakte. De knelpunten werden opgelost en gaandeweg de dag werd Quentins gevoel met de motor steeds beter, waardoor hij meerdere 1’47-tijden wist te klokken.

SNELLE TIJD IN KWALIFICATIE
Ondanks de verloren tijd tijdens de trainingsdag verliepen de kwalificaties op zaterdag prima. Quentin kwam in de eerste sessie tot 1’46.710, waarmee hij op de dertiende plaats eindigde. In de tweede kwalificatie ging hij 1.2 seconde sneller het TT Circuit rond. Met 1’45.506 was hij een fractie rapper dan zijn kwalificatietijd in het tweede raceweekend van de SuperCup 600. Tevens zat hij slechts een halve seconde boven zijn persoonlijk record. Het verschil met de nummer vier in de kwalificatie was minder dan een seconde.

CRASH
Na de kwalificatie had het team met de afstelling een oplossing gevonden voor het stuiteren van de Yamaha, wat mogelijk ook Quentins crash in de tweede race had veroorzaakt. Dit gaf Quentin veel vertrouwen voor de race. Zijn start was ouderwets goed en Quentin meldde zich in de eerste ronde al in de top-tien. Helaas verloor hij in de tweede omloop de controle over de motor bij het uitkomen van Duikersloot. Quentin reed op dat moment ruim 200 kilometer per uur. Hij kon na de crash zelfstandig opstaan en gelukkig was er alleen materiaalschade.

De volgende race is op zaterdag 16 juni op het TT Circuit Assen.

QUENTIN KOERS: “Ik heb alleen wat blauwe plekken opgelopen bij de val. Het was een zware crash en het had heel anders kunnen aflopen. Ik baal hier enorm van, want het gevoel met de machine was erg goed na de aanpassingen aan de motor. Ik reed een tempo waarmee ik wellicht in de top-vijf had kunnen komen. Ik was mij juist aan het voorbereiden op een aanval, toen ik de motor ineens kwijt raakte.”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56): “De crash is natuurlijk erg jammer, want Quentins gevoel met de motor was flink verbeterd en er had een mooi resultaat in kunnen zitten. Gelukkig is hij zo goed als ongedeerd gebleven en heeft hij niks gebroken. Wel is er materiële schade. De motor is dusdanig beschadigd dat het wellicht verstandiger is om nu een andere machine aan te schaffen. We zijn bezig om de opties daarvoor in kaart te brengen. De huidige motor zou dan opgebouwd gaan worden om als reservemotor te kunnen dienen.”

Foto’s: WEGRACE INFO