Verslag 4e en 5e race Assen (NL)

Assen, 19 april 2016

Quentin toont karakter met puntenscores in Assen

QRacing56 is content met de zesde en achtste plaats die afgelopen weekend werden behaald tijdens de Moriwaki 250 Junior Cup-races op het TT Circuit Assen. Coureur Quentin Koers keerde op zijn thuisbaan terug, na zeven maanden langs de kant te hebben gezeten. Hij had onder meer de eerste drie races van het seizoen moeten missen door een beenbreuk. In Assen veroverde Quentin, in het bijprogramma van het WK Superbike, op karakter waardevolle punten.

De artsen op het circuit hielden Quentin het gehele weekend goed in de gaten. Na de trainingen en de kwalificatie werd zijn rechterbeen, die hij in maart brak, uitgebreid onderzocht. Hoewel Quentin zijn kwetsuur nog wel voelde, kon hij pijnvrij rondrijden en kwam er groen licht van de dokteren voor beide manches.

TRAININGEN EN KWALIFICATIE
De vrije training op vrijdag werd afgewerkt in de regen. Voor Quentin draaide het onder de lastige omstandigheden vooral om het vertrouwd raken met de motor en het vinden van een ritme. Het goede gevoel liet nog even op zich wachten, mede door problemen met het schakelen. Quentin sloot de sessie af met de dertiende tijd. In de droge kwalificatie ging het zaterdag een stuk beter. Quentin meldde zich al snel in de top-tien. Hij vond in de slotfase een goed ‘sleepje’ en werkte zich op naar de zevende startplek.

RACE 1
Later op de zaterdag stond Race 1 op het programma. Quentin kende geen optimale start, maar hij slaagde er in om bij het ingaan van de de eerste bocht flink wat verloren terrein goed te maken. Vijf rijders wistenvooraan te ontsnappen en Quentin kwam terecht in de groep die knokte voor P6. De QRacing56-rijder deed daarin veel kopwerk, maar Quentin kwam bij het ingaan van de laatste ronde op de negende plek te liggen. Dankzij zijn stuurkunsten, onder meer bij de Ruskenhoek, Hoge Heide en de Ramshoek, wist hij zich knap langs drie concurrenten te werken en bij de finish de zesde plek voor zich op te eisen.

RACE 2
Helaas verliep ook de start van Quentin in Race 2 op zondag niet zoals gewenst. Desondanks wist hij opnieuw in de tweede groep te komen, waarin het constant stuivertje wisselen was in de strijd voor de vijfde stek. In de slotfase kreeg Quentin wat last van kramp door een gebrek aan wedstrijdkilometers. Ook waren er weer schakelproblemen, waardoor hij genoegen moest nemen met de achtste plaats.

KAMPIOENSCHAP
In het kampioenschap staat Quentin na vijf verreden races op de twaalfde plaats met achttien punten. De lijst wordt aangevoerd door de Braziliaan Meikon Kawakami (125 punten), voor Jeffrey Buis (86) uit Nederland en de Fin Peetu Paavilainen (80). De volgende twee wedstrijden zijn op 14 en 15 mei op het Tsjechische Most.

QUENTIN KOERS
“Al met al is het weekend goed verlopen. Ik kon pijnvrij rondrijden en heb waardevolle kilometers gemaakt. In beide races merkte ik in de tweede helft wel dat ik nog niet helemaal de oude ben. Ik kreeg wat last van kramp en maakte daardoor wat foutjes. Ik heb wel geknokt en kon ook lange tijd het tempo in mijn groep bepalen. Het schakelprobleem was vervelend, maar dit valt op korte termijn op te lossen. De komende tijd ga ik weer met mijn coach Tristan Lentink hard werken aan mijn herstel en conditie.”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56)
“Quentin heeft afgelopen weekend karakter getoond en laten zien dat hij beschikt over een topsportmentaliteit. Opgeven was er niet bij. Afgelopen weekend was een goed moment om weer terug te keren in de paddock, want Assen is een baan die Quentin goed kent. We hadden echter geen verwachtingen, een top-tienklassering zou mooi zijn; uiteindelijk werd het zelfs P6 en P8. QRacing56 is de artsen en Quentins coach Tristan Lentink erg dankbaar voor de onmisbare begeleiding. Zij hebben een goede inschatting gemaakt van wat verantwoord was.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie