Verslag 6e en 7e race Most (CZ)

Assen, 18 mei 2016

Geen punten maar wel sterk optreden QRacing56 in Tsjechië

QRacing56 kijkt met gemengde gevoelens terug op het vierde raceweekend van de Moriwaki Cup op het circuit van Most, Tsjechië.
Coureur Quentin Koers kwam zondag 15 mei ongelukkig ten val in Race 1 en kon daardoor later op de dag niet starten in Race 2.
Tot aan de crash maakte Quentin indruk met zeer snelle rondetijden en zijn opmars naar de vierde plaats.

TRAININGEN EN KWALIFICATIE
In de vrije training op zaterdagochtend was het voor Quentin in alle opzichten weer wennen aan de omstandigheden. Het vorige raceweekend, tijdens het WK Superbike in Assen, was alweer een maand geleden en in de tussenliggende periode had de coureur het druk met zijn schoolexamens. In de twee kwalificaties, eveneens op zaterdag, vond Quentin al snel zijn draai. In de eerste kwalificatie noteerde hij de zesde tijd, ondanks dat de baan nog niet al te veel grip bood. In de tweede sessie had Quentin de pech dat hij in zijn eerste ronde een kneeslider verloor. De teruggang naar de pits voor een nieuwe kostte veel tijd; zeker vijf van de twintig beschikbare minuten. Quentin moest uiteindelijk genoegen nemen met de negende startpositie.
RACE 1
De start van de eerste race was lastig voor Quentin. Hij kwam in de eerste bocht, een chicane, klem te zitten aan de binnenkant. Maar de QRacing56-rijder wist het verloren terrein snel goed te maken en meldde zich al gauw in de tweede groep achter de drie koplopers. In de vierkoppige groep bepaalde Quentin lang het tempo. Hij wist zich wat los te maken en zette de achtervolging in op het leidende trio. In zijn jacht naar voren noteerde Quentin de op dat moment scherpste rondetijd. Kort daarna ging het helaas mis. In de zevende van in totaal negen ronden verloor hij de voorkant bij het insturen van de laatste bocht.
RACE 2
Bij de crash kregen de benen van Quentin een flinke klap. Het veroorzaakte de nodige pijn, mede doordat Quentin nog herstellende is van een eerder dit jaar opgelopen beenbreuk. De artsen op het circuit wilden een röntgenfoto zien voordat ze groen licht zouden geven voor deelname aan Race 2. Hiervoor moest de coureur binnen twee uur een bezoek brengen aan een ziekenhuis in de omgeving, wat onmogelijk bleek. Zo kwam er een streep door de tweede manche en moest het team huiswaarts keren. Onderweg naar Nederland nam de pijn gelukkig af. Het team wacht nu de uitkomst af van de reeds ingeplande check van Quentins beenbreuk, begin juni.
KAMPIOENSCHAP
In het kampioenschap staat Quentin na zeven verreden races op de vijftiende plaats met achttien punten. De lijst wordt aangevoerd door de Braziliaan Meikon Kawakami (150 punten), voor Jeffrey Buis (127) uit Nederland en de Fin Peetu Paavilainen (105). De volgende twee wedstrijden zijn op 10 en 11 juni op het circuit van Portimão in Portugal.
QUENTIN KOERS
“Nadat het in de training en kwalificaties redelijk goed was gegaan, voelde ik mij sterk in Race 1. In mijn groep had ik het gevoel dat ik nog wat sneller kon en ik wist mij los te rijden. Helaas kwam ik in de zevende ronde ten val. Het was een vreemde crash. Voor mijn gevoel deed ik niets anders dan in de ronden daarvoor. Ik kon de motor aanvankelijk nog opvangen, maar het lukte me niet om overeind te blijven. Na de val had ik behoorlijk last van mijn scheenbeen. Gelukkig is de pijn inmiddels afgenomen en kan ik gaan trainen voor de volgende wedstrijden.”
MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56)
“Uiteraard was de val een domper. Maar Quentin heeft voor de crash mooie dingen laten zien. Hij was op dat moment de snelste rijder in de wedstrijd en had zich knap naar voren geknokt. Genoeg aanknopingspunten waarmee we vooruit kunnen kijken. Gelukkig zijn er bij de val geen ernstige blessures bij gekomen. We wachten nu de check in het ziekenhuis af. Een topklassering in het klassement is een zeer lastig verhaal geworden. We benaderen de rest van het seizoen nu per weekend, waarbij we vooral uitkijken naar de races op Portimão en Brands Hatch. Onze felicitaties aan Jeffrey Buis, die de tweede race op Most heeft gewonnen. Ik herken het nodige van Quentin in hem. Hopelijk kunnen ze binnenkort een paar mooie duels uitknokken op het circuit!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie