Verslag 6e en 7e race Snetterton (GB)

Assen, 23 juni 2015

Quentin weer tweede in Moriwaki-race op Britse bodem

Quentin heeft in het weekend van 20 en 21 juni opnieuw sterk gepresteerd tijdens de zesde en zevende race van de Moriwaki 250 Junior Cup op Snetterton. In de eerste manche op Britse bodem finishte de QRacing-rijder nipt als vijfde. In de tweede wedstrijd werd hij onder lastige omstandigheden tweede. Begin april was er ook al Brits succes: toen werd Quentin tweede in een race op Donington Park. De wedstrijden op Snetterton werden verreden in het voorprogramma van de Britse Superbikes.
TRAININGEN EN KWALIFICATIE
Snetterton was een nieuw circuit voor Quentin. Hij benutte de vrije training op vrijdagmiddag dan ook vooral om de baan te leren kennen. Quentin vond al snel zijn draai. Toch moest er nog wel hard gewerkt worden aan de afstelling, want er was weinig grip. In de kwalificatie op zaterdagochtend paste Quentin voor het eerst een andere strategie toe. Normaal vindt de Assenaar het prettig om laat in de sessie voluit te gaan. Ditmaal zette hij al vroeg een goede tijd neer en gebruikte hij de rest van de kwalificatie om de nodige baankennis op te doen achter de rijders die al goed bekend waren met Snetterton. In hun slipstream noteerde hij een fraaie derde tijd, goed voor een plek op de eerste startrij.

RACE 1
Tijdens de populaire Britse Superbikes zijn de tribunes altijd goed gevuld, een mooie gelegenheid voor Quentin om zijn stuurmanskunsten te tonen. In de eerste race op zaterdagmiddag moest Quentin de drie koplopers laten gaan en vocht hij met vier andere rijders voor de vierde plek. Doordat Sander Kroeze door een fout achterop raakte, bleven er in de slotfase drie concurrenten over. Quentin lag bij het ingaan van de laatste bocht vierde, maar zag heuvelopwaarts richting de finish de lichtere Fin Peetu Paavilainen voorbij komen en met een wiel verschil eerder aankomen. De wedstrijd werd gewonnen door Kevin Orgis uit Duitsland.

RACE 2
De tweede race op zondagmiddag was zwaar. De baan bood weinig grip en verschillende toprijders verloren de controle over hun motor. Quentin wist nu wel de aansluiting met de kop te behouden, maar probeerde ook rustig te blijven en zich niet te laten verleiden tot een fout. Het ging bijna een keer verkeerd toen Quentin even in het gras terecht kwam, maar hij hield de motor knap overeind. Uiteindelijk besloot Quentin om koploper Victor Steeman los te laten en te kiezen voor een veilige tweede plek.

KAMPIOENSCHAP
Quentin staat na zeven wedstrijden samen met Paavilainen op een gedeelde vierde plaats in het kampioenschap met 81 punten. De achterstand op de nummer drie bedraagt slechts zeven punten. Kevin Orgis leidt met 138 punten. De volgende twee races zijn op Brands Hatch, op 18 en 19 juli.

QUENTIN KOERS
“Ik kende Snetterton nog niet. Het is een leuk, technisch circuit. Jammer dat ik in de eerste race nipt de vierde plek verloor. Dit kwam mede doordat Paavilainen een stuk lichter is, een voordeel als de baan omhoog gaat. In de tweede race ging het erg goed. Terwijl veel toppers vielen, bleef ik overeind. Ik besloot in de slotfase om geen risico’s meer te nemen en koos voor de tweede plaats. Ik wil graag het team weer bedanken voor hun support!”

MIKE MULLER (QRACING)
“We hebben een topweekend achter de rug. Qua punten was dit ons beste weekend tot nu toe. Het was mooi om te zien dat een andere strategie in de kwalificatie goed uitpakte. Quentin heeft ook slim gereden in de tweede wedstrijd, door te kiezen voor twintig waardevolle punten.”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie