Assen, 18 juli 2017

Sterke opmars Quentin in Assen wordt niet beloond

QRacing56 heeft zaterdag 15 juli bij de vijfde ronde van het NK SuperCup 600 op het TT Circuit Assen niet de beloning gekregen die het had verdiend voor een mooie progressie. Coureur Quentin Koers meldde zich in de race na een sterke start in de top-tien. Rondenlang was hij kopman in een groep die knokte voor P9. Helaas werd de thuisrijder geconfronteerd met een instabiele motor. Door het moeten nemen van een wijde lijn in de tweede helft van de wedstrijd viel Quentin terug naar de zestiende plek.

REGEN SPELBREKER
Voorafgaand het raceweekend deed Quentin op vrijdag mee aan de CRT-dag op het TT Circuit. Een mooie gelegenheid om extra kilometers te maken; de vorige race was een maand geleden. In de eerste twee sessies van de dag was het weer even wennen voor Quentin, maar al gauw verschenen prima tijden op het scorebord. Helaas kwam de regen in de derde sessie met bakken uit de hemel. De vierde en laatste sessie was halfnat, wat Quentin deed terugdenken aan zijn zware crash bij de eerste ronde van het kampioenschap in Assen onder soortgelijke weersomstandigheden. De flashback deed het vertrouwen van de coureur geen goed. Bovendien merkte Quentin dat zijn Yamaha nog steeds nerveus was, net als bij de vorige wedstrijd op het Duitse Oschersleben. Hij wilde met het oog op het raceweekend verder geen risico nemen en brak de vierde en laatste sessie voortijdig af.

MOOI HERSTEL
De eerste kwalificatie op zaterdagochtend begon met een domper. Quentin verloor na drie gereden ronden de controle over zijn motor tussen Mandeveen en Duikersloot. Het achterwiel brak weg en Quentin werd van zijn machine geworpen. Hij bleef bij de highsider gelukkig ongedeerd en de motor had ook weinig schade. Quentin kon even later zonder problemen meedoen aan de tweede kwalificatie. Daarin had hij aanvankelijk moeite om rappe tijden te rijden. Maar in de slotfase wist Quentin, even geholpen door een slipstream van Jorel Boerboom, naar 1.46.8 te gaan. Daarmee klom hij flink wat plaatsen op de grid, van P22 naar P15.

MOTOR WEER NERVEUS
Net als op Oschersleben kwam Quentin uitstekend weg bij het vertrek van de race. Hij positioneerde zich goed voor de eerste bocht, aan de binnenzijde, en nam de negende plek in. In zijn nek hijgden ronde na ronde zeven coureurs in zijn nek, maar Quentin wist ze constant voor te blijven. Helaas ging het in de zesde van tien ronden mis in de Haarbocht. Opnieuw voelde de motor aan de voorkant voor Quentin instabiel, ondanks dat er na de kwalificaties hard was gewerkt om het euvel te verhelpen. Quentin moest de Haarbocht noodgedwongen met een wijde lijn nemen. Hierdoor kon de achtervolgende groep er dan toch langs komen. De motor bleef zich vervolgens nerveus gedragen, waardoor Quentin niet in staat was om terug te slaan. Hij finishte als zestiende.

De zesde ronde van het NK SuperCup 600 is op 27 en 28 juli op het circuit van Dijon in Frankrijk.

QUENTIN KOERS:
“Ik had graag voor eigen publiek, waaronder de genodigden van QRacing56, die mooie top-tienklassering gepakt. Helaas. Het ging erg goed. Bij de start koos ik de juiste plek en ik remde net wat later dan de anderen. Daarna wist ik een groep rijders voor te blijven, totdat de motor weer nerveus aanvoelde. We hebben dit weekend een aantal mogelijke oplossingen uitgeprobeerd, maar het is nog niet weg. Ik ben benieuwd naar de volgende wedstrijd, op Dijon. Ik heb daar nog niet gereden. Op videobeelden heb ik gezien dat het snel en vloeiend is, daar houd ik van. Voorafgaand probeer ik nog mee te doen aan een CRTdag, waarbij we verder aan de motor kunnen werken.”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56):
“Het zit momenteel niet echt mee. Het kwartje valt maar niet structureel de goede kant op. Er zijn opnieuw een aantal positieve dingen te benoemen, zoals Quentins progressie in de kwalificatie, zijn sterke start tijdens de race en het continu kopman zijn in een strijdende groep voor P9. Maar we hebben nog even dat beetje geluk nodig. Daar krijgt iedereen weer extra vertrouwen van en dan kunnen de beste resultaten behaald worden. We zijn zeker niet ontevreden en er zijn genoeg positieve aanknopingspunten. Hopelijk valt alles in Dijon op zijn plek!”

Foto’s: WEGRACE INFO