Assen, 28 augustus 2017

QRacing56 mist net dat beetje geluk in Oschersleben

Het zat QRacing56 afgelopen weekend in Oschersleben ietwat tegen bij de achtste ronde van het NK SuperCup 600. Op het Duitse circuit kwalificeerde Quentin zich in de top-tien en werd hij verdienstelijk achtste in Race 1. Maar een superstart in de tweede manche verdampte door een code rood. Bij de herstart viel helaas de motor stil en restte er een inhaalrace vanaf de 41e en laatste plek. Doordat de wedstrijd wegens een crash vroegtijdig werd afgevlagd, bleef Quentins opmars steken bij de twintigste plaats.

WAARDEVOLLE TRAININGSTIJD
QRacing56 was op donderdag afgereisd naar Duitsland om gebruik te kunnen maken van extra circuittijd op vrijdag. Quentin deed mee aan twee sessies waarin hij in totaal bijna dertig ronden wist af te leggen. Het bleek later op de dag een goede zet: bij de officiële Cup-training was er na een paar minuten al een rode vlag vanwege een crash. De sessie werd niet meer hervat. In de vrijdagtrainingen wist Quentin zijn tijden bij het vorige NK SuperCup 600-treffen op Oschersleben, begin juni, aanzienlijk te verbeteren en kwam uit bij een hoge 1.32. In de kwalificaties op zaterdagochtend knabbelde de Assenaar er nog een paar tienden af. Via 1.32.540 pakte Quentin de negende startplaats in een groot veld, met daarin ook veel ProCup 600-rijders.

MOOI GEVECHT VOOR P8
De eerste race van de NK SuperCup 600 werd op zaterdagmiddag verreden. Quentin verloor weliswaar een paar plekken bij de start, maar al snel vond hij de aansluiting bij een vierkoppige groep die knokte voor de zevende plek. Tot het einde vocht Quentin mee in de race over elf ronden, waarbij hij in de slotronde een PR reed: 1.31.803. Uiteindelijk kwam hij een tiende tekort voor de zevende plek en werd het P8. In de kampioenschapstabel vulde de organisatie wel een zevende plek in omdat winnaar Jamie van Sikkelerus buiten mededinging meereed.

TE WEINIG TIJD BIJ KNAPPE INHAALRACE
Quentin nam zijn goede vorm mee naar de tweede wedstrijd op zondagochtend. Een fraaie start bracht hem in de eerste bocht naar de zesde plek en Quentin leek de strijd aan te kunnen gaan met de koplopers. Jammer genoeg werd er in de tweede ronde al een rode vlag gezwaaid en kwam er een herstart. Dat vertrek verliep minder goed. Bij het op laten komen van de koppeling viel de motor ineens stil. Plotseling zat de gang er toch weer in, maar toen waren de anderen hem al voorbij. Quentin sloot aan als laatste en zette de achtervolging in. Als een warm mes door de boter vloog hij door het veld. Maar net toen alle ProCup 600-deelnemers opzij gezet waren en de SuperCup 600-rijders in zicht waren, was er in de zevende ronde opnieuw een valpartij en een code rood. De race zou niet meer worden hervat en de doorkomst van de vorige ronde ging de boeken in als de uitslag, met Quentin op de twintigste plek.

De negende ronde van het NK SuperCup 600 is op 23 en 24 september op het TT Circuit Assen.

QUENTIN KOERS:
“De eerste race verliep best goed. Het was een mooi gevecht voor de zevende plek. Helaas wist ik die net niet te pakken. Het had er zeker ingezeten. In mijn laatste ronde klokte ik namelijk een PR. De tweede wedstrijd was natuurlijk balen. Eerst vanwege de code rood na mijn sterke start en vervolgens omdat de motor stil viel bij de start. Ik besloot voor de veiligheid van de anderen en mijzelf om meteen mijn hand op te steken. Daarna deed de motor het plotseling weer en wist ik nog flink wat rijders in te halen. Ik kijk uit naar de volgende races in Assen. Daar hoop ik goede zaken te doen voor het kampioenschap. Inmiddels sta ik in de top-tien als hoogst geklasseerde Rookie. Die titel wil ik graag binnenslepen!”

MIKE MULLER (TEAMMANAGER QRACING56):
“We houden gemengde gevoelens over aan dit weekend. De eerste race verliep goed en op de manier waarop Quentin graag racet – zijn eindschot is altijd geweldig. Hij reed in zijn laatste ronde zelfs een PR! Weer een top-tienscore in een debuutjaar is ook prima en we blijven een mooie progressie zien. Na zijn sterke eerste start was de herstart in de tweede race een domper. Quentin heeft vervolgens zijn hoofd erbij gehouden en alles eruit gehaald, maar helaas bleven we met lege handen. Enkele coureurs dichtbij ons in het kampioenschap hebben dit weekend steken laten vallen, dus het was een uitgelezen kans om onze slag te slaan. Maar goed, pech heb je af en toe ook. Dat moet je accepteren, een plek geven en weer doorgaan.”

Foto’s: WEGRACE INFO