Verslag 1e race Aragon (ES)

Alcarras (Spanje), 1 maart 2015

Quentin scoort fraaie 7e plek bij debuut in Moriwaki Cup

ALCARRAS – Quentin Koers is zondag 1 maart op de zevende plek geëindigd in de eerste race van de Moriwaki 250 Junior Cup. De wedstrijd vond plaats op het 3.7 kilometer lange circuit van Alcarras in Spanje. De Assenaar versloeg drie rijders in een rechtstreeks duel. De race zou aanvankelijk plaatsvinden op MotorLand Aragon, maar door onvoorziene omstandigheden moest de organisatie uitwijken naar Alcarras.

TRAININGEN
Op zaterdag werd er nog wel gereden op MotorLand Aragon. Over de dag verspreid waren er vier sessies. Quentin gebruikte ze vooral om te wennen aan de Moriwaki, waarmee hij vorig jaar in Assen al een keer als gastrijder mocht deelnemen. Zijn beste tijd zette Quentin neer in de laatste sessie. Zijn 2’17.723 was goed voor de achtste plaats in de gecombineerde tijdenlijst.

KWALIFICATIE
Inmiddels aangekomen in Alcarras werden zondagochtend twee kwalificatieritten afgewerkt voor de seizoensopener van het zeer competitieve kampioenschap. Na een natte eerste sessie klokte Quentin in de droge tweede opnieuw de achtste tijd: 1’51.337. Kevin Orgis uit Duitsland bemachtigde de pole-position.

RACE
Bij de start kwam Quentin goed weg. Hij had al gauw de zevende plek te pakken. De top-zes wist echter een gat te slaan en werd helaas onbereikbaar voor de QRacing-rijder. De strijd voor de zevende plek was zeer spannend. Het was elke ronde stuivertje wisselen tussen Quentin en drie andere rijders: Notis Papapavlou (Griekenland), Ruben Doorakkers (Nederland) en Mate Laczko (Hongarije). Quentin hield het hoofd koel en versloeg het trio belagers, mede door een knappe inhaalactie in de laatste van tien ronden.

Orgis won de wedstrijd. Hij klopte de Brit Dan Jones met vier tienden. De Braziliaan Melkon Kawakami eindigde als derde. Quentin was de derde Nederlander aan de eindstreep, achter Sander Kroeze (vierde) en Victor Steeman (vijfde).

KAMPIOENSCHAP
Quentin bezet in het kampioenschap de zevende plaats met 9 punten. Orgis leidt met 25 punten , gevolgd door Jones ( 20 ) en Kawakami ( 16 ).

De volgende twee wedstrijden zijn in het weekend van 4 – 6 april op Donington Park (Groot-Brittannië). Deze races vormen het bijprogramma van de Britse Superbikes.